Veel gemeentes hebben het afgelopen jaar bewonersbijeenkomsten niet meer fysiek kunnen organiseren. In plaats daarvan werden bijeenkomsten digitaal georganiseerd, maar was de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan beperkt. Hierdoor voelden bewoners zich niet altijd goed gehoord en was inspraak minder goed mogelijk dan normaal. Wat gemeentes en belanghebbenden vooral missen, is het op tekening of een kaart aanwijzen waar een aandachtpunt is. Megaborn lost dit probleem voor u op via een projectwebsite met GIS-applicaties.

Op een GIS-kaart of digitale ontwerptekening kunnen reacties en meningen eenvoudig en helder worden verzameld. Reacties op de ontwerpen worden opgeslagen in een database en direct gekoppeld aan een geografisch kaart, waardoor deze direct gelinkt zijn aan een locatie op de kaart. Hierdoor wordt de participatie in één oogopslag inzichtelijk en beter bruikbaar.

Met een punaise kunnen bewoners exact aangeven op welke locatie hun opmerking betrekking heeft. Het is voor de gemeente vervolgens ook mogelijk om via de kaart te reageren. De online-projectwebsite is ook een ideaal hulpmiddel als enquêtetool om reacties te verzamelen van tevoren de problemen en kansen die bewoners zien.

Ook wanneer er wel weer fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn, is de projectwebsite een handig hulpmiddel. Bewoners die niet in de gelegenheid zijn een bewonersavond te bezoeken, kunnen input leveren op het moment dat hun uitkomt. Ook zijn plannen die in een informatieavond zijn toegelicht nogmaals rustig voor bewoners te bekijken. Dit vergroot de betrokkenheid.

Megaborn helpt u graag met het opzetten van deze participatie. Voor meer informatie en de mogelijkheden die GIS nog meer biedt, klik op de afbeelding hieronder of ga naar: www.megaborn.com/themas/gis

Overzicht mogelijkheden GIS

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang