Megaborn aan de slag met herinrichting Korte- en Lange Brinkweg in Soest

Gemeente Soest wil de verkeersveiligheid op de Korte en Lange Brinkweg verbeteren. In de huidige situatie ervaren de bewoners deze wegen als een drukke weg waar te hard wordt gereden. Naast de wens om de verkeerssituatie te verbeteren, onderzoekt de gemeente of de Korte en Lange Brinkweg toekomstbesteding kan worden gemaakt wat betreft waterbeheer. De verkeerskundige maatregelen en het onderzoek naar het watersysteem worden gecombineerd in één herinrichtingsproject.

 Megaborn maakt het verkeerskundig ontwerp voor dit project. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden in de verkeersveiligheid: zoals de aanwezigheid van een tunnel onder het spoor, de brandweerkazerne, landbouwverkeer, parkeeroverlast en hoge snelheid van het autoverkeer. We bedenken verkeerskundige maatregelen en aanpassingen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Deze worden verwerkt in een schetsontwerp en enkele relevante dwarsprofielen. Daarnaast worden verkeerskundige toetsen uitgevoerd van het ontwerp met behulp van rijcurvesimulatie. In overleg met de opdrachtgever wordt het schetsontwerp nader uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Tenslotte wordt het ontwerp uitgewerkt tot een presentatietekening die kan worden gebruikt voor de communicatie en afstemming met belanghebbenden, zoals omwonenden.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang