Megaborn heeft samen met de gemeente Vijfheerenlanden en KWS de aanmoedigingsprijs van de Green Deal Duurzaam GWW gewonnen met het project ‘Revitalisering De Hagen Vianen’. Naast de gebruikelijke inzet van maatregelen prees de jury de ‘zachte’ duurzaamheidsvariabelen zoals doorstroming, (fiets)veiligheid, gezondheid, ruimtelijke kwaliteit en vestigingsklimaat. Met dit project wordt bijgedragen aan de levenskwaliteit op en rondom het bedrijventerrein in Vianen.

 

Het project

Op het bedrijventerrein de Hagen wordt op een innovatieve, duurzame en effectieve wijze aan een aantal doelen tegelijk: het oplossen van waterproblemen, het beter faciliteren van veilig fietsverkeer, het verbeteren van de groenvoorzieningen en ervoor zorgen dat het bedrijventerrein goed is ingericht voor de te toenemende verkeersdrukte in 2030. Onder andere het ombouwen van de Hoekenstraat tot fietsstraat, het verplaatsen en verruimen van fietspaden en een nieuwe verkeerslichtenregeling mét speciale groene golf ‘Schwung’ voor fietsers heeft ertoe geleid dat de fietsveiligheid en doorstroming sterk is verbeterd. Dit zorgt voor een stimulans voor het fietsgebruik.

 

Initiatief Green Deal Duurzaam GWW

Green Deal Duurzaam GWW heeft als doel het bevorderen van duurzaamheid in de GWW-sector in algemene zin waarbij ernaar wordt gestreefd dat duurzaamheid business as usual is in 2020. Megaborn is één van de ondertekenaars van het initiatief.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang