Projectengineer Joris: “Als toezichthouder zoek je met de omgeving naar oplossingen”

Collega Joris van de Wiel is na zijn studie Civiele Techniek aan de HAN in Arnhem begonnen als tekenaar bij Megaborn. Inmiddels voert hij net als al onze collega’s verschillende functies uit op allerlei projecten in de openbare ruimte. Wie is Joris en waar is hij momenteel mee bezig? 

Connectie tussen binnen en buiten

Joris begon ooit als stagiair bij Megaborn en besloot door zijn positieve ervaring met het bedrijf en de werkzaamheden na zijn studie bij Megaborn te starten. “Er is een hele prettige werksfeer en fijne collega’s. Ik kan hier meerdere functies oppakken om zo in de volle breedte van het vak ervaring op te doen. Ik stel tekeningen op, schrijf bestekken en contractstukken, en doe ook een stuk toezicht", vertelt Joris. “Die connectie tussen binnen en buiten werken maakt mijn werk erg leuk.”

Relatief kleine projecten met grote impact

De projecten waaraan Joris werkt zijn relatief klein in omvang, en dat is volgens hem een groot voordeel. “In kleine projecten is er vaak meer ruimte voor nieuwe ideeën en zie je direct de impact van je werk. Mijn projecten hebben meestal een tekenaar en een projectleider vanuit ons en één projectleider vanuit de gemeente. Hierdoor is de betrokkenheid groot en kunnen we samen de ambtelijke processen soepel doorlopen. Zo houden we snelheid in de projecten.”

Actuele projecten: herinrichting en rioolvervanging

Momenteel houdt Joris naast zijn bureauwerkzaamheden (tekenen en bestekschrijven) ook toezicht op twee projecten. De herinrichting van het centrum van Sint-Michielsgestel, waar de openbare ruimte opnieuw wordt ingericht. En een rioolrenovatie in Middelrode. Joris bezoekt deze projecten gemiddeld drie keer per week om toezicht te houden en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. “In Middelrode ben ik vaak aanwezig vanwege de omleidingen en de drukte in het beginstadium van het project.”

De rol van toezichthouder 

“Als toezichthouder ben ik het eerste aanspreekpunt voor omwonenden, uitvoerders en de gemeente. In de uitvoeringsprojecten draait het om het bewaken van de kwaliteit op het werk. We hebben ook aandacht voor de zorgen van omwonenden. Zodra je iets in de openbare ruimte verandert, wordt de leefomgeving van mensen aangepast. Het gaat vaak over specifieke zaken zoals verkeersveiligheid of het behoud van groen. Mijn taak is dan om mee te denken, duidelijkheid te geven en eventuele ergernissen om te buigen. Belangrijk hierin is dat je mensen serieus neemt en samen naar oplossingen zoekt."

Interne ontwikkeling

Naast zijn connectie tussen binnen- en buitenprojecten is Joris ook intern betrokken bij de ontwikkeling van de Megaborn-standaard. “Ik zag kansen om de tekenstandaard te optimaliseren, zodat we de kwaliteit verhogen en ons werk makkelijker maken. Het is heel leuk om de ruimte te krijgen ook echt daad bij het woord te voeren. Inmiddels ligt er een tekenstandaard die voor 99% gereed is.”

Zoek jij ook afwisseling in werkzaamheden, werkomgeving en wil jij meewerken aan het succes van Megaborn? Bekijk onze vacatures!

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang