Stage civiele techniek bij Megaborn: Inge vertelt over haar ervaring

 Een toevallige ontmoeting met brugontwerp bracht me bij de studie Civiele Techniek aan Hogeschool Windesheim. Inmiddels zit ik in mijn derde jaar en is wegontwerp dé richting voor mij! Zo’n ontwerp is veel meer dan alleen een lijn op papier! Dat het inpassen van alle functies echt complex is en veel creativiteit vraagt, mocht ik het afgelopen halfjaar tijdens mijn stage civiele techniek bij Megaborn ontdekken. 

Volwaardig teamlid als stagiaire

Tijdens mijn stage ben ik vooral bezig geweest met het maken van tekeningen: van ontwerp tot opbreek tekening en van presentatietekening tot knelpuntenanalyse. Mijn vaardigheden in Autocad zijn hierdoor sterk verbeterd en ik ben ook aan de slag gegaan met ramingen. Twee projecten sprongen eruit: de rotonde Jagersingel/Woudenbergseweg in Zeist en de herinrichting Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. Bij deze projecten was ik van begin tot eind betrokken bij het ontwerp. Ik vond het heel leuk en leerzaam dat ik als stagiaire direct volwaardig lid was van het team. Vanaf dag één kreeg ik veel ruimte om zelf te onderzoeken en creatief te zijn. Omdat je direct verantwoordelijkheid krijgt, maar ook nog veel moet leren, was dat leuk en spannend tegelijk. Gelukkig kon ik met al mijn vragen bij mijn collega’s terecht.

Van basiskennis tot praktijk: leerervaringen tijdens mijn civiele techniek stage

Civiele techniek is een ontzettend brede studie, waardoor je de basis van de disciplines en projectaanpak leert. Het echte leren begint pas na je studie. Mijn stage civiele techniek bij Megaborn was een grote leerervaring. Ik begon met basiskennis en weet inmiddels heel veel meer over Autocad, projectmatig werken, ramingen en materialen. Mijn kennis is groter, dat geldt voor de theorie maar ook voor de praktijk. Want uiteindelijk ontwerpen we een weg voor mensen. Hoe complex dat is, mocht ik tijdens drie bewonersavonden ervaren. Want bewoners zijn het niet altijd eens met je plannen of snappen het simpelweg niet. Hoe houd je iedereen goed geïnformeerd en tevreden? Tijdens deze avonden heb ik veel geleerd over communicatie op dit vlak.  

Aandacht voor inhoud en persoon bij Megaborn

Ik zag Megaborn voor het eerst tijdens de bedrijvendag op Windesheim en was meteen enthousiast over het type werk. Maar een weg ontwerp je nooit alleen en daarom zijn leuke collega’s net zo belangrijk. Het team van Megaborn is hecht en de sfeer is gezellig. Vanuit kantoor Apeldoorn heb ik mijn civiele techniek stage gelopen, maar ook de collega’s van kantoor Waardenburg en Gouda kwamen regelmatig langs. Wat ik heel fijn vond is de aandacht voor elkaar buiten het werk om. Die persoonlijke interesse bleek eens te meer tijdens het nieuwjaarsdiner waar ook alle partners waren uitgenodigd. Bij Megaborn is een goede balans tussen gezelligheid en hard werken.

Stage civiele techniek bij Megaborn: Loslaten en volwassen worden 

In deze stage ben ik vakinhoudelijk gegroeid, maar misschien is de persoonlijke groei nog wel groter. Op de werkvloer komt veel aan op je vermogen om problemen vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Van nature ben ik heel perfectionistisch en vind ik kritiek daardoor lastig, maar inmiddels weet ik dat feedback niet persoonlijk is en ik kan dingen beter loslaten. Iedereen maakt fouten en juist deze fouten leiden uiteindelijk tot meer inzicht en een beter eindresultaat. In het afgelopen halfjaar ben ik echt volwassener geworden!

Tips voor stagiairs

Iedereen is anders, maar de beste tip die ik andere stagiairs kan meegeven is: sta open voor nieuwe ervaringen en uitdagingen. Begin ergens en kijk waar je uitkomt. Door eerst zelf te onderzoeken, voordat je vragen stelt, leer je veel sneller! Loop je vast? Dan is er altijd iemand die je op weg kan helpen.

Helaas nemen we, voor nu, afscheid van Inge. En dus komt er een plekje vrij op kantoor voor een nieuwe stagiair. Ben jij op zoek naar een stage civiele techniek? Stuur ons een berichtje of reageer op de vacature!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang