Arjen Dekker en Vera Schalk hebben stage gelopen bij Megaborn. Dit hebben zij gedaan over een periode van 20 weken (augustus 2020 t/m januari 2021). Benieuwd hoe zij het ervaren hebben? Hieronder vertellen ze er meer over.

Arjen Dekker

In het 3e jaar van mijn studie Civiele Techniek moeten we twee keer een half jaar stage lopen. Mijn 1e halfjaar stage heb ik nu bij Megaborn gelopen. Het volgende halfjaar ga ik wederom bij een ingenieursbureau stage lopen, het betreft het ingenieursbureau Incite Projects te Almelo.

Tijdens mijn stage bij Megaborn heb ik veel mogen leren. Bij Megaborn merkte ik dat we op school weinig hadden geleerd over bijvoorbeeld wegontwerp en over hoe je moet ontwerpen. In de afgelopen 20 weken heb ik echt leren ontwerpen en nadenken als een ontwerper. Ik heb tijdens deze stage al gemerkt dat ik na mijn afstuderen bezig wil zijn met het ontwerpen in de infrabouw. Volgend schooljaar ben ik van plan om de minor verkeerstechniek te volgen.

Bij Megaborn is mij een oproepovereenkomst aangeboden om naast mijn studie te kunnen blijven werken bij Megaborn. Komend half jaar kan ik hier nog niet mee aan de slag, omdat mijn volgende stage ook 40 uur per week is. Na het afronden van deze stage ga ik in mijn vakanties en naast mijn minor bij Megaborn aan de slag.

Megaborn is een fijn, niet al te groot bedrijf met veel variatie in soorten projecten. In mijn stageperiode veel verschillende projecten mogen uitvoeren. Zo heb ik een project van schetsontwerp tot bestek en bestekstekeningen gemaakt. Daarnaast heb ik een onderzoek naar parkeerdekken gedaan en een parkeerdek in 3D uitgewerkt. Verder heb ik veel projecten mogen meedraaien, zodat ik allerlei soorten projecten voorbij heb zien komen. De diversiteit in de projecten sprak mij erg aan. 

Vera Schalk

In augustus 2020 ben ik begonnen met mijn stage bij ingenieursbureau Megaborn. Toen ik bij Megaborn begon wist ik eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten van een ingenieursbureau behalve ontwerpen.

Tijdens mijn stageperiode heb ik geleerd dat er zo veel meer is aan werkzaamheden dan alleen het ontwerpen bij een ingenieursbureau. Ik heb meegewerkt aan het maken van verschillende bestekken, het opstellen van rijcurvesimulaties, het maken ontwerpen, het opstellen van presentatietekeningen en het doen van een inventarisatie. Voor de afdeling verkeer heb ik geholpen bij het oplossen van verkeerskundige vraagstukken.

Bij Megaborn heb ik geleerd om gestructureerd te werken en op de details te letten bij de stukken die ik oplever. Door de aanwezigheid van collega’s met veel kennis, heb ik de  mogelijkheid  gehad om vragen te stellen en mezelf te ontwikkelen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mijn stage goed heb kunnen afronden!

Wat ik fijn vond bij Megaborn is dat iedereen elkaar binnen het bedrijf kent, dit zorgt voor een goede werksfeer. Ik heb het bij Megaborn erg naar mijn zin gehad en heb het idee dat ik veel meer heb geleerd in mijn stageperiode dan op school zou kunnen. Ik weet dan ook zeker dat de kennis die ik bij Megaborn heb opgedaan zal meehelpen bij de rest van mijn carrière!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang