Nederland verandert continue. Of je nu onderweg bent naar je werk, school of weer naar huis. De omgeving ziet er anders uit dan 10 à 20 jaar geleden. Dit heeft alles te maken met de inrichting en het onderhoud van onze openbare ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld een andere maatvoering van drempels, de veranderde manier van werken met verontreinigde grond, hoe de gladheidsbestrijding in de winter wordt uitgevoerd of het aantal parkeerplaatsen bij de supermarkt dat is uitgebreid.

Als dagelijkse gebruiker van de openbare ruimte merk je van de meeste veranderingen niet zo veel. Maar dat wordt anders als we het bijvoorbeeld hebben over onze manier van vervoer. Wat was dat een verandering in 1839 toen de eerste trein ging rijden. Of in 1908 toen de eerste T-Ford in het straatbeeld verscheen. En wat zal er veranderen als we over een tijdje autonoom rijdende voertuigen op straat gaan zien? Welke gevolgen heeft dat bijvoorbeeld voor ons wegennetwerk?

Om Nederland nu en in de toekomst goed geregeld te houden werkt de CROW aan richtlijnen, opleidingen en praktische tools in verschillende vormen (zoals handboeken, online kennismodules, meet-en ontwerpinstrumenten en cursussen). De CROW fungeert al meer dan dertig jaar als kennisplatform voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en vervoer, aanbesteden en contracteren.

Iedere 5 jaar brengt de CROW ook een nieuwe ‘Standaard’ uit. De Standaard RAW Bepalingen vormen - samen met de RAW-catalogus met resultaatsbeschrijvingen, de RAW-catalogus met bepalingen, de RAW-handleidingen en het Algemeen Besteksbestand RAW - het standaardbestek voor de grond-, water- en wegenbouw. De nieuwste versie is de Standaard 2020.

Megaborn heeft de Standaard 2020 verwerkt in haar eigen moederbestek. Op die manier is Megaborn klaar om ook de komende jaren op een snelle en vakkundige manier opdrachtgevers ten dienste te zijn en te ontzorgen!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang