Actief: dat is hoe onze collega Yuri Groeneveld zich het beste laat omschrijven. Dat uit zich op de padel- en tennisbaan en tijdens een van zijn wielerrondes, maar ook in zijn ambitie: bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefomgeving. Bij Megaborn in Gouda is Yuri onze verkeerskundige met verstand van VISSIM, OmniTRANS en GIS.

Meer naamsbekendheid voor kleinere ingenieursbureaus

“Na mijn studie civiele techniek in Delft ben ik via een detacheerder bij Megaborn terechtgekomen". vertelt Yuri. “De grote ingenieursbureaus kent iedereen, maar de kleinere blijven qua naamsbekendheid wat achter. En dat is jammer want juist zo’n kleinere, platte organisatie past goed bij mij. Ik heb eerder bij een familiebedrijf gewerkt en de korte lijntjes en op de hoogte zijn van wat iedereen doet vind ik prettig.” 

Dichtbij en toegankelijk

De directeur is ook gewoon onderdeel van het bedrijf. Ilse zit dicht op de projecten en dat maakt ook dat ze heel toegankelijk is. Bovendien is kantoor Gouda goed te bereizen vanaf mijn woonplaats Rotterdam en we werken zoveel mogelijk in de regio. En het hoofdkantoor in Waardenburg ligt mooi centraal in Nederland. Dus ik ben blij dat ik Megaborn via de detacheerder heb gevonden.”

Meer persoonlijke aandacht

“Bij een kleine organisatie is er, naar mijn idee, meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo zag ik mogelijkheden om OmniTRANS in te zetten en ben ik een van de redenen dat we OmniTRANS hebben aangeschaft. Dit was nooit zomaar gebeurd bij een groot bedrijf.”

GIS & VISSIM

In de afgelopen 8 maanden ben ik ingewerkt door Jos en kon ik gelijk inspringen op verschillende projecten, variërend van het ontwikkelen van een GIS-dashboard voor bewoners tot een second opinion op de veiligheid van een gerealiseerde wegversmalling.

En inmiddels ben ik ook begonnen aan mijn eerste VISSIM-project!”

Verkeer in beweging: van GOW50 naar GOW30

Verkeer is altijd in beweging, net als het vakgebied. Zo willen gemeenten waar het kan hun wegcategorisering aanpassen naar GOW50 naar GOW30. Een logische inrichting als je wegen minder druk en veilig wilt maken, maar het vraagt vaak veel meer dan alleen deze weg herinrichtingen. Praktisch gezien kan zo’n weg de huidige verkeersintensiteit vaak niet aan en krijg je onveilige situaties door sluiproutes of filevorming. “Met VISSIM en op grotere schaal met OmniTRANS, kunnen we deze effecten wel goed in beeld brengen en oplossingen bedenken die verkeersveilig én leefbaar zijn. En dat vind ik tof!”

Ook aan de slag bij Megaborn? Bekijk onze vacatures!

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang