Wissel is een gebied in het buitengebied ten zuidwesten van Epe net onder de N309/Tongerenseweg. Bijzonder aan dit gebied is de bosrijke omgeving van de Veluwe. Veel dagjesmensen en vakantiegangers komen naar Wissel toe om te wandelen en te fietsen. Daarnaast, wonen er ook mensen in het gebied en is er recreatieve en agrarische bedrijvigheid.  

Op de smalle landwegen ontstaan soms gevaarlijke situaties tussen de diverse verkeersdeelnemers. Zeker in de vakantieperiodes wanneer veel fietsers en wandelaars de verkeersruimte moeten delen met zwaar (landbouw) verkeer. De Gemeente Epe heeft samen met bewoners, agrarische en recreatieve ondernemers uit Wissel als doel gesteld dat de leefbaarheid en veiligheid in het gebied verbeterd moet worden. Aan Megaborn is gevraagd een zo breed mogelijk gedragen verkeersplan op te stellen, rekening houdend met alle verschillende weggebruikers en de diversiteit van het gebied.

Digitale participatie

Vanwege de Covid-19 pandemie organiseerden we samen met de Gemeente Epe digitale bijeenkomsten. Er was er een goede sfeer, ondanks dat we niet fysiek bij elkaar konden komen. We merkten de bereidwilligheid van verschillende deelnemers om tot een integrale oplossing te komen.

Bij de eerste bijeenkomst waren 60 belanghebbenden uit het gebied aanwezig. In digitale subgroepen zijn per locatie problemen geïdentificeerd en waardevolle suggesties voor oplossingen aangedragen. Met een klankbordgroep is het gelukt breed gedragen maatregelen voor te stellen. Deze maatregelen verbeteren de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het gebied voor zowel bewoners als voor recreanten.

Wilt u ook hulp bij (digitale) bewonersparticipatie of bij het opstellen van een verkeersplan voor een verkeersveilige wijk of gebied in uw gemeente? Neem dan contact met ons op.

Wij wensen u een fijne en vooral veilige zomervakantie toe!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang