Werkvoorbereider? Dat is een bekende functie in de aannemerij. Wist jij dat je ook bij een ingenieursbureau werkvoorbereider kunt worden? Jarno vervult deze functie bij Megaborn. Wat en hoe? Dat lees je in Jarno’s verhaal.

“Ik wist al dat ik werkvoorbereider wilde worden”

Jarno startte ruim 12 jaar geleden met de opleiding Bouw en Infra op het ROC in Nijmegen, waarna hij aan de HAN zijn HBO-diploma haalde voor Civiele Techniek. Door in totaal 3,5 jaar stage in de infrawereld wist Jarno van meet af aan dat hij graag werkvoorbereider wilde worden bij een ingenieursbureau. Een verkeerskundige afstudeeropdracht en een bezoek aan de mobiliteitsbeurs bracht hem in contact met Megaborn. “Inmiddels werk ik ruim 4 jaar als werkvoorbereider bij Megaborn en doe dit met veel plezier!”. 

Nauwkeurig, compleet en uitvoerbaar

Dat zit ‘m in heel veel verschillende factoren, zoals de vrijheid om zelf sturing te geven aan je carrière, voldoende ruimte voor opleiding en ontwikkeling, de persoonlijke band met collega’s en zijn inhoudelijke functie als werkvoorbereider. “Het geeft ontzettend veel voldoening als ik de eisen en wensen kan vertalen naar een compleet, nauwkeurig en uitvoerbaar bestek met bijbehorende tekeningen."

Perfectie benaderen als werkvoorbereider

“In mijn werk als werkvoorbereider probeer ik voor ieder project de perfecte situatie te benaderen. Dat vraagt wel om oog voor detail, afstemming met disciplines en kritisch kunnen kijken naar je eigen werk. Vanuit een verkeerskundig plan van collega’s of een programma van eisen van de opdrachtgever met eventueel een afgerond participatietraject, maak ik een gedetailleerd ontwerp dat voldoet aan alle wensen van de gebruikers.

Persoonlijke benadering

Een mooi voorbeeld is de woonwijk Dommelrode in Sint-Oedenrode. Door de grootschalige rioolreconstructie kon ook de openbare ruimte klimaatbestendig worden ingericht. Hiervoor zijn participatiebijeenkomsten georganiseerd, waarbij meerdere collega’s aanwezig waren. Bewoners wilden de karakteristieke, groene inrichting behouden, maar wel meer parkeergelegenheid en aandacht voor verkeersveiligheid. “Bij zo’n straat wordt het werk heel persoonlijk. Het is heel waardevol om die wensen mee te nemen in een praktisch uitvoerbaar ontwerp. En als je dan uiteindelijk ziet wat er buiten is gemaakt dan maakt dat me blij.”

Betere uitvoering door oog voor detail

“Voor mijn werk geldt: hoe completer, hoe beter. Hoe nauwkeuriger mijn voorbereiding, hoe beter het werk in de uitvoering gerealiseerd kan worden. Als ik bereken dat er 60 m3 zand moet worden aangevuld en het blijkt uiteindelijk 120 m3 te zijn, dan zorgt dit voor vertraging en hogere kosten tijdens de uitvoering. Mijn oog voor detail vermindert de kans op verrassingen in de uitvoering en zorgt uiteindelijk voor een kwalitatief hoogwaardige en veilige openbare ruimte.” 

Ook werkvoorbereider worden bij een ingenieursbureau? Dan is Megaborn op zoek naar jou! Word deel van een team waar jouw werk echt telt en waar je met voldoening naar huis gaat. Bekijk de vacature!

Kom werken bij Megaborn en bouw mee aan je eigen leefomgeving!

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang