Megaborn op Wij-uitje in zettingsgevoelig Waterrijk-Oost

Hoe reconstrueer je riool-, water- en gasleidingen, wetende dat je snelle zettingen kan verwachten, in een beperkte ruimte?

Megaborn op Wij-uitje! Dit keer naar ons eigen project in Boskoop, Waterrijk Oost. Sinds 2018 werken we aan de inrichting van de openbare ruimte in een wijk die moet omgaan met slappe bodem en zettingen, waar woningen dicht op elkaar staan. Onze collega’s Niels en Dirk Jan vertelden over de problematiek, afwegingen en gekozen oplossingen. Ook Rotim was aanwezig om hun kennis te delen over de eigenschappen van lichtgewicht ophoogmateriaal en specifiek van schuimglas.

Take-away: start bij denken ‘van onderen naar boven’.

We hebben ook de praktijk buiten bekeken: de effecten van de zettingen, het gebruik en de verschillende oplossingen qua opbouw van de fundering. En waar de weg open lag, konden we de opbouw goed bekijken: blokken van EPS met erop een laag schuimglas. Zie je het plezier op onze gezichten?

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang