Bouw- en woonrijp maken “De Driehoek”

In de wijk De Engk Noord in de gemeente Wijk bij Duurstede heeft Megaborn de werkvoorbereiding,  directievoering en toezicht voor het Bouw- en woonrijp maken van “De Driehoek” verzorgd. Op de locatie van de voormalige school “De Driehoek” zijn door een ontwikkelaar 16 rijwoningen en een appartementencomplex met 19 appartementen ontwikkeld.

Werkvoorbereiding

Megaborn is door de gemeente ingeschakeld om de openbare ruimte rond de appartementen in te gaan richten. Eind 2016 zijn we begonnen met het uitwerken van een schetsontwerp tot bestekstekeningen en uiteindelijk tot een 2-tal bestekken, namelijk één bouwrijp- en één woonrijp maken bestek. De uitdaging in het ontwerp is geweest om het benodigde aantal parkeerplaatsen binnen de beperkt beschikbare ruimte te realiseren. Om alle raakvlakken in de voorbereiding en uitvoering af te stemmen is er gedurende de uitwerking nauw samengewerkt met de ontwikkelaar van de woningen en appartementen. Megaborn heeft vervolgens de gemeente ondersteunt bij het aanbesteden van allereerst het bouwrijp maken bestek en na de bouw van de woningen en appartementen met het woonrijp maken bestek.

Directievoering en toezicht

Na aanbesteding van het bouwrijp bestek in 2017 is vanuit de gemeente het verzoek gekomen om directie UAV te voeren en toezicht te houden. Megaborn heeft hier invulling aangegeven en samen met de gemeente de uitvoering begeleidt. In de voorbereiding is de aandacht uitgegaan naar de door de aannemer aan te leveren kwaliteitsdocumenten volgens artikel 01.20 van de Standaard RAW bepalingen 2015 (Kwaliteitsborging). Hieronder wordt verstaan alle relevante aan te leveren documenten voor de proces- en kwaliteitsbeheersing zoals planning (tijd), risico’s en financiën (geld) en werkplan (kwaliteit). Op basis van deze documenten en het contractstuk is in de uitvoering gestuurd.

Na de bouw van de appartementen en woningen heeft Megaborn in 2019 ook nog directie UAV gevoerd en toezicht gehouden op het woonrijp maken van de openbare ruimte. Dit is eind 2019 afgerond en door de bewoners in gebruik genomen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang