Megaborn heeft voor de gemeente Heusden een nieuw ontwerp gemaakt voor de Admiraalsweg in Drunen. Het asfalt op de Admiraalsweg is aan onderhoud toe. Daarnaast zijn er verschillende wensen en verbeterpunten voor de inrichting van de weg. De Admiraalsweg is een zogenaamde grijze weg. De gemeente heeft de wens om de Admiraalweg af te waarderen van 50 naar 30 km/uur en de weg klimaatadaptief in te richten. Megaborn verzorgt voor de gemeente Heusden het gehele voorbereidingstraject van ontwerp en participatie tot en met de aanbesteding.

Integraal ontwerp

Wanneer de gemeente met de weg aan de slag gaat, wil ze de weg ook klimaatadaptief inrichten door het hemelwater af te koppelen naar wadi’s. De wens is tevens de oude verlichting te vervangen door duurzame ledverlichting. Ook het groen krijgt een upgrade. Tot slot is de Admiraalsweg een belangrijke fietsroute. Daarom wil de gemeente fietsvoorzieningen aanleggen in de vorm van suggestiestroken.

De grootste verkeerskundige uitdaging binnen dit ontwerp was de vormgeving van de 30 km/uur-weg met behoud van een comfortabele bus- en fietsroute en behoud van het groen. Zo is er een ontwerp ontstaan met brede suggestiestroken, een smallere rijloper, uitgevoerd in asfalt met streetprint en diverse busvriendelijke kruispuntplateau’s.

Digitale participatie

In het ontwerpproces is gebruik gemaakt van digitale participatie om de bewoners te kunnen laten reageren op het voorlopige ontwerp. Het ontwerp werd daarbij verduidelijkt door visualisaties die door Megaborn zijn gemaakt. Deze manier van participatie zorgt ervoor dat alle reacties beantwoord kunnen worden. Zo is er in samenspraak met de bewoners tot een breed gedragen ontwerp gekomen.

Binnen een jaar van schetsontwerp naar uitvoering

De meerwaarde van Megaborn binnen dit project is dat we zowel de verkeerskundige als de civieltechnische kennis en kunde in huis hebben. Hierdoor is in het ontwerpproces al rekening gehouden met zowel de verkeerskundige als de technische eisen van alle stakeholders. Door de korte lijnen en brede kijk op het ontwerp is het ontwerpproces snel en integraal doorlopen en kan het project binnen een jaar van schetsontwerp naar uitvoering.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang