Gemeente Epe werkt aan een nieuwe toekomstvisie voor mobiliteit. Om deze visie ook op het gebied van parkeren in het centrumgebied van Epe te kunnen ontwikkelen, heeft de gemeente behoefte aan inzicht in de huidige parkeersituatie. Gemeente Epe heeft hiervoor Megaborn gevraagd om een parkeeronderzoek uit te voeren.

Opdrachtgever

Gemeente Epe

Werkwijze

Om de gemeente inzicht te geven in de huidige parkeersituatie en de afweging of bepaalde parkeer-(regulerings)maatregelen gewenst zijn, te kunnen maken, zijn de volgende vragen onderzocht:

  1. Is er voldoende parkeercapaciteit in het centrum van Epe op de drukste dagen: woensdag (tijdens de markt) en zaterdag?
  2. Welk parkeermotief hebben de aanwezige parkeerders op de maatgevende momenten (drukste uur)? Het antwoord op deze vraag maakt inzichtelijk welk type parkeerder (bewoner, werker, bezoeker) op welke plaats staat.

Vervolgens zijn de parkeerdruk- en motiefmetingen uitgevoerd op strategische momenten. Op basis hiervan is de bezettingsgraad (parkeerdruk) per sectie bepaald. Ook is het motief van de parkeerders bepaald, waarmee meer inzicht is verkregen in het gebruik van de parkeermogelijkheden in het centrum. Zijn het voornamelijk bewoners, werknemers of bezoekers?

Resultaat

Het resultaat is een rapport met de werkwijze, analyse en resultaten. Dit laatste in de vorm van grafieken, tabellen en kaarten. Hierbij is uiteraard verkeerskundige expertise gebruikt en advies gegeven.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang