Voor de gemeente Wijdemeren heeft Megaborn de werkvoorbereiding en directievoering en toezicht voor het omvangrijke project reconstructie Eikenlaan e.o. gedaan. De aanleiding voor dit project was de wens voor het herinrichten van de laan naar een 30 km/u zone in elementen verharding. Megaborn heeft een participatietraject opgestart waaruit meerdere aandachtspunten aan bod kwamen. De hoge grondwaterstand zorgde voor water in de kelders en het gebrek aan waterberging zorgde bij hevige buien voor te veel water op straat. Daarnaast was het bestaande gescheiden rioolstelstel verouderd en heeft de gemeente uiteindelijk gekozen voor een totale reconstructie.

Het project

Het project bevat een gedeelte van de woonkern van Nieuw-Loosdrecht. Bij elkaar hebben de woonstraten een lengte van ca. 1700 meter.

Dit project werd gekenmerkt door het toepassen van een aantal innovatieve oplossingen wat het project complex maakte. Er zijn kratten aangebracht ter plaatsen van de boomvakken. De kratten zorgen ervoor dat er geen wortelopdruk ontstaat. Daarnaast zorgen de kratten voor extra waterberging. Het systeem kan het water vasthouden, zodat de bomen in droge perioden water kunnen onttrekken. 

Voor de beheersing van de hoge grondwaterstand is er een drainageleiding aangebracht. Doormiddel van een regelbare uitstroomvoorziening kan het grondwater worden beheerst. In natte periodes zal het grondwater minder hoog zijn dan voorheen en in droge periode kan het grondwater langer vastgehouden worden. Naast de drainageleiding is er ook een vernieuwd gescheiden stelsel aangelegd. Hierbij is het HWA ontworpen met grotere diameters om extra waterberging te creëren.

Van A tot Z

Megaborn heeft voor dit project van begin tot eind een rol gespeeld. Door de inhoudelijke kennis die is opgedaan in de voorbereidingsfase beschikt Megaborn over de juiste kennis in de realisatiefase. Hierdoor ontlast Megaborn de gemeente voor een groot gedeelte, omdat de inhoudelijke informatie van het project in eigen huis is.

Contractmanagement

Megaborn heeft ook het contractmanagement gedaan tijdens de realisatie van de werkzaamheden. Megaborn heeft directie UAV uitgevoerd en toezicht gehouden. De dienstverlening werd uitgevoerd op basis van GOTIK-R: Geld (financiën), Omgeving, Tijd, Informatie (intern en extern), Kwaliteit en Risico’s. Samen met de opdrachtgever hebben we een project gerealiseerd waarbij de eindgebruiker centraal staat.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang