Technische uitwerking deelgebied Masterplan Centrum Valkenswaard

Centrum Valkenswaard

Het centrum van Valkenswaard heeft een rijke historie met veel monumentale panden, monumenten en beelden. De gemeente heeft een Masterplan Centrum Valkenswaard opgezet om de sfeer en beleving in de openbare gebieden hierop aan te laten sluiten. Hierbij wordt geïnvesteerd in de uitstraling en een nieuwe inrichting. Straten, pleinen en parkeerterreinen gaan op de schop. Het winkelhart wordt groener en ook compacter.

 

Deelgebied

Het project wordt in meerdere deelgebieden uitgevoerd en Megaborn is gevraagd om drie van deze deelgebieden technisch uit te werken. Een uitdaging in dit project zijn de natuursteen kantopsluitingen, deze vergen meer planning en precisie dan de traditionele betonnen kantopsluitingen. Verder wordt bij hevige regenbuien in een deel van het gebied veel wateroverlast ervaren. Bij het vernieuwen van het riool wordt hier extra aandacht aan besteed. Ook zijn ondergronds veel kabels en leidingen aanwezig, waarmee rekening wordt gehouden. Dit zijn enkele aspecten die tijdens de technische uitwerking van het project aan bod komen.

 

Samenwerking

Tijdens het maken van de technische tekeningen met bestek is een goede samenwerking van belang. In samenwerking met de landschapsarchitect, de groenbeheerder, riolering deskundige, verkeersdeskundige en de projectleider van de gemeente zijn we tot een eindproduct gekomen waarin alle belangen zijn behartigd.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang