Verkeersontsluiting Dombosch II - A27

Vanuit Rijkswaterstaat wordt er al enkele jaren gewerkt aan de verbreding van de A27 en de aanpak van knooppunt Hooipolder. Door de ombouw van knooppunt Hooipolder komt aansluiting 34 op de A59 te vervallen en wordt er een nieuwe aansluiting gecreëerd op de A59. Hierdoor wijzigen de routes en verkeersstromen op de ontsluitingswegen binnen Raamsdonksveer.

Maasdijk en Lissenveld

De gemeente Geertruidenberg heeft als gevolg van de ontwikkelingen rondom de A27 de wens om het bedrijventerrein Dombosch II aan te laten sluiten op een nieuwe vergrote rotonde ter hoogte van gewijzigde toe- en afrit van de A27. Deze wens van de gemeente is opgenomen in het Tracébesluit A27. De beoogde ontsluiting van Dombosch II, via de rotonde, zorgt voor een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein en biedt inwoners van de wijken Hoeven en Hooipolder een waardige alternatieve route naar de A27. Hierdoor zullen de drukke kruispunten op de Maasdijk worden ontlast, waardoor er ruimte ontstaat voor optimalisaties in de bestaande verkeerslichtenregelingen.

Megaborn heeft voor de gemeente Geertruidenberg een verkeerskundig onderzoek uitgevoerd naar de effecten van de nieuwe verkeersstructuur op de bestaande route via de Maasdijk. Met behulp van een dynamisch verkeersmodel zijn de effecten van de nieuwe aansluiting van het Lissenveld doorgerekend en is de doorstroming op de (VRI)kruispunten van de Maasdijk gesimuleerd. Daarnaast is een ontwerp opgesteld voor de nieuwe ontsluitingsroute over het Lissenveld, dat aansluit op het ontwerp van Rijkswaterstaat.

Opdrachtgever

Gemeente Geertruidenberg

Interessante projectkenmerken

  • Integrale modelstudie op regionaal niveau en op kruispuntniveau;
  • Dynamisch verkeersmodel met voertuigafhankelijke verkeersregelingen.

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang