Verkeerssimulatie Evenaar Almere

Op de Evenaar in Almere-Buiten zijn de afgelopen jaren diverse ongevallen gebeurd. Bewoners hebben aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid. Daarnaast is ook de verkeersafwikkeling op sommige kruispunten van de Evenaar een probleem. Om de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling te verbeteren heeft Megaborn in samenwerking met de Gemeente Almere twee oplossingsrichtingen uitgewerkt: het keerlussenprincipe en het verplaatste doorsteken principe.

Turborotonde of kruispunt met VRI

Voor de drukst bereden kruispunten is onderzocht of een turborotonde of een kruispunt met verkeerslichten de doorstroming en verkeersveiligheid kunnen verbeteren. Met behulp van een verkeerssimulatie zijn de oplossingen doorgerekend.

Verkeersonderzoek met drones

Bij deze verkeersstudie hebben wij gebruik gemaakt van dronebeelden om het verkeersbeeld te analyseren. Met speciale software zijn de beelden uitgelezen om de verkeersintensiteiten te bepalen.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang