Inleiding
De 2e Hoogwaardig Openbaarvervoerlijn (HOV2) vormt de ruggengraat van het openbaar vervoer in de regio van Eindhoven. De Europalaan in Nuenen maakt onderdeel uit van HOV2. De reconstructie van de Europalaan is een groot en complex project met maximale aandacht voor voorkomen sluipverkeer, overlastbeperking en veiligheid voor weggebruikers. De gemeente Nuenen heeft Megaborn ingeschakeld om in een korte tijd een DO voor de reconstructie van de Europalaan te optimaliseren en om te zetten naar een contract en dat vervolgens Europees aan te besteden. Megaborn heeft op basis van de Aanpak Duurzaam GWW, haar contractafwegingsmodel en de Innovatiewijzer hiervoor een ‘hybride’ E&C-contract op basis van UAV-GC opgezet.

In verband met de aanwezige kennis en kunde bij Megaborn heeft de gemeente Nuenen gevraagd om ook het SCB-contractmanagement te doen.

Opdrachtgever
Gemeente Nuenen

Werkwijze De werkzaamheden worden in de volgende 4 fasen verricht:

  • Inventarisatiefase;
  • Besteks- en contractfase;
  • Aanbestedingsfase;
  • Realisatiefase.

Op gebied van contractmanagement zijn de werkzaamheden verricht:

  • Opzetten projectorganisatie;
  • Managen van ontwerpprocessen;
  • Managen van uitvoeringsprocessen;
  • Managen van oplevering.

Resultaat
De aanpak van Megaborn heeft gezorgd voor maximale kansenbenutting op het gebied van Circulaire Economie en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen voor het beschikbare budget van circa 10 miljoen Euro. Verder leverde het maximale risicobeheersing dat op tijd en binnen budget de maximale duurzame kwaliteit werd geleverd. Op de weg is qua constructie en geluidsreductie gemiddeld 4,3 dBa voor 20 jaar gegarandeerd, dus geen kosten voor ‘groot onderhoud’ en minimale hinder voor de bewoners en maximale beschikbaarheid voor de weggebruikers.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang