Verkeer
Infra
Mobiliteit

3d-model maakt ondergrondse infra inzichtelijk

Infrastructurele projecten staan steeds meer onder druk. Burgers worden milieubewuster, willen meer inspraak en stellen meer eisen aan de kwaliteit van hun directe leefomgeving. Tegelijkertijd worstelen provincies en gemeenten met een slinkend budget en proberen dit op te vangen met duurzame oplossingen, innovatieve aanbestedingsvormen en verregaande burgerparticipatieprocessen.

Uitvoerende partijen moeten meer dan ooit flexibiliteit inbouwen zodat aanpassingen van het ontwerp eenvoudiger doorgevoerd kunnen worden, waarbij de kans op fouten wordt verkleind. Hiervoor is BIM uitermate geschikt.

BIM heeft al jaren geleden zijn intrede gemaakt in de bouwwereld, maar is ook in opkomst in de GWW. Megaborn maakt ook steeds meer gebruik van 3d-modellen om informatie visueel te maken en fouten te voorkomen. Vooral voor de ondergrondse infra is een 3d-model een mooi hulpmiddel om direct inzichtelijk te maken welke kabels en leidingen er in de grond aanwezig zijn en welke ruimte er is voor de aanleg van bijvoorbeeld een gescheiden rioolstelstel.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen