Verkeer
Infra
Mobiliteit

Data verzamelen, analyseren, visualiseren en presenteren met GIS

Megaborn verzamelt, analyseert, visualiseert en presenteert data met een geografisch informatiesysteem (GIS). Wij maken voor al deze stappen gebruik van de software van ArcGIS. Met behulp van GIS zijn nieuwe, waardevolle inzichten te verkrijgen om goed onderbouwde beslissingen te nemen. GIS is toepasbaar op diverse vraagstukken!

Poster ongekende mogelijkheden met GIS

 

Slimme en snelle dataverzameling

Voor het verzamelen van data is veel online beschikbaar. Ook wint Megaborn ‘in het veld’ nieuwe data in met behulp van telefoons of tablets. De ingevulde data wordt direct in een online omgeving opgeslagen. Daarmee is de data snel klaar voor verdere analyse, visualisatie en presentatie aan anderen. Hieronder zijn de resultaten van een parkeeronderzoek met behulp van GIS weergeven.

   

 

Online participatie

Online participatie van bewoners en andere belanghebbenden is eenvoudig via GIS-applicaties te faciliteren. Via enquêtes of reactie-ballonnetjes op een ontwerp kan de mening van belanghebbenden makkelijk worden verzameld. Via GIS is de input gekoppeld aan een geografisch model, zodat de reacties van bewoners direct gelinkt is aan een locatie op de kaart. De mogelijkheden van informeren en participeren met GIS zijn via onderstaande knop te bekijken.

GIS-applicaties

 

Interactief dashboard

GIS biedt de mogelijkheid om op een vernieuwde, interactieve manier informatie online te presenteren. Megaborn maakt online ‘storymaps’ naast - of zelfs ter vervanging van - een traditioneel rapport. Ook maken we projectenwebsites, waarbij bewoners en belanghebbenden interactief manier over een project worden geïnformeerd. Een eenvoudig voorbeeld van een dashboard is in de afbeelding hieronder te zien. Dit dashboard toont de resultaten van een verkeerstelling. Een ander voorbeeld is via de onderstaande knop te bekijken.

digitale verhalen

GIS dashboard verkeerstelling

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen